مشاور 24 ساعته : آیا برای خرید نیاز به مشاوره دارید؟
  • 09124184023
  • تهران ستاری جنوب پیامبر غربی بلوار مطهری کوچه 4 شرقی پلاک 2 واحد 7

انواع دیزل ژنراتور و معیار تقسیم بندی آن

انواع دیزل ژنراتور و معیار تقسیم بندی آن

انواع دیزل ژنراتور

معیارهای انتخاب دیزل ژنراتور ها چیست؟ معیار مهم و کلیدی در انتخاب دیزل ژنراتور توجه به خواسته و نیاز مصرفی شما می باشد (تیپ مصرفی). باتوجه به تیپ مصرف، توان مورد نیاز شما مشخص می گردد. از سوی دیگر، انتخاب و خرید دیزل ژنراتور را می توان براساس معیارهای مختلفی تقسیم بندی کرد که هر کدام به نوبه خود درست است ولی شاید جامع نباشد. جهت درک هرچه بهتر از معیارهای انتخاب دیزل ژنراتور با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

معیار انتخاب دیزل ژنراتوربراساس

  1. تیپ مصرف
  2. براساس نوع مصرف
  3. براساس محیط استفاده
  4. براساس نوع سوخت
  5. براساس قدرت صدای خروجی
معیارهای انتخاب دیزل ژنراتور به عواملی مختلفی وابسته است. از مهمترین و کلیدی ترین معیارها توجه به تیپ مصرف می باشد. به عبارت دیگر، استفاده برای مصارف خانگی و یا مصارف تجاری و ادرای. از دیگر معیارهای انتخاب توجه به میزان صدا خروجی دیزل ژنراتور می باشد. برای کاهش صدای دیزل ژنراتور، شرکت تیارا ژنراتورز اقدام به ساخت و تهیه اتاق های جداگانه (کانوپی) نموده است. در حالت استفاده از کانوپی صدا بین ۸۰ الی ۸۵ دسی بل تا فاصله ۷ متری را کاهش می دهد. شما عزیزان می توانید جهت انتخاب دیزل ژنراتور مناسب خواسته های خود، با کارشناسان فروش ما در تماس باشید. همچنین با تکمیل کردن فرم مشاوره نسبت به دریافت مشاوره رایگان در خصوص تهیه و خرید دیزل ژنراتور مناسب خواسته های خود اقدام نمایید.
  • بر اساس تیپ مصرف

بر این اساس می توان ژنراتورهای برق را به دو دسته مصرف خانگی و مصرف صنعتی تقسیم بندی کرد. در مصارف خانگی جریان خروجی ژنراتور خد اکثر ۳۲ آمپر و ۲۳۰ ولت تک فاز می باشد، هرچند در ‌برخی مصارف صنعتی برق سه فاز نیز مصرف دارد. به هر جهت در مصارف خانگی به مفهوم آپارتمانی یا منازل کوچک ویلایی استفاده از ژنراتورهای تک فاز عمومیت دارد.  برای تامین برق در مصارف صنعتی، محدودیت آمپر وجود ندارد و برق خروجی ۳۸۰ ولت سه فاز است. همچنین می توانید توان مورد نیاز خود را به راحتی مشخص کنید.

  • بر اساس نوع مصرف

بر این اساس می توان دیزل ژنراتورها را به دو دسته برق اضطراری (Emergency Power) و برق دائم (Prime Power) تقسیم بندی کرد. برق اضطراری همان طور که از نام آن مشخص است در مواردی استفاده دارد که در حالت معمولی برق شبکه یا برق شهری وجود دارد و زمانی که برق اصلی قطع می شود از برق ژنراتور به عنوان اضطراری استفاده می شود.

بیشتر از ۷۰ درصد از دیزل ژنراتورها به عنوان برق اضطراری مورد ا ستفاده قرار می گیرند:

  • فرودگاهها
  • بیمارستان ها
  • مراکز تجاری
  • مراکز تفریحی
  • ساختمان های مسکونی
  • مرغداری ها
  • گاوداری ها
  • مزارع پرورش ماهی
  • گلخانه ها
  • انبارهای دارو
  • انبارهای مواد غذایی
  • کارخانجات تولیدی
  • ایستگاههای پمپاژ آب
  • تصفیه خانه ها
  • پالایشگاهها
  • ریخته گری ها

از مراکزی هستند که قطع برق شهری یا شبکه برای آنها بحران به حساب می آید و می بایست دیزل ژنراتور به صورت فوری جایگزین برق شهری یا شبکه شود.

استفاده از دیزل ژنراتور به عنوان برق دائم، در مواری هست که برق شهری یا شبکه وجود ندارد و یا دسترسی به آن مجاز نیست. معادن، پروژه های عمرانی بین شهری، کمپ های موقت، مواکب زیارتی، و … از مواردی هستند که در آن ها برق شهری یا شبکه وجود ندارد.

در برخی موارد نیز برق شهری در دسترس است ولی استفاده از آن مجاز نیست. به عنوان مثال استفاده از برق شهری برای مزارع ارزهای دیجیتال مجاز نیست. همچنین استفاده از برق شهری برای تامین برق کارگاه های ساختمانی در داخل شهرها مجاز نیست و می بایست به صورت کلی از برق ژنراتور استفاده نمایند.

  • بر اساس محیط استفاده

بر این اساس می توان دیزل ژنراتورها را به دو دسته زمینی (خشکی) و دریایی تقسیم بندی کرد:

  • دیزل ژنراتور خشکی

دیزل ژنراتورهای زمینی هر دو جزء دیزل ژنراتورهای آب خنک دسته بندی می شوند. در دیزل ژنراتورهای زمینی، آب رادیاتور در محفظه سیلندر چرخش نموده و گرما موتور را به خود جذب می نماید. سپس این آب با عبور از رادیاتور بخش زیادی از گرمای خود را به محیط اطراف می دهد و خنک می شود و دوباره در محفظه سیلندر گردش می کند.

  • دیزل ژنراتور دریایی

در دیزل ژنراتورهای دریای که مخصوص استفاده در کشتی ها و پروژه های ساحلی است، رادیاتور آب وجود ندارد به این صورت که آب پس از گردش در محفظه سیلندر و جذب گرمای موتور، حرارت خود را در یک مبدل حرارتی از دست می دهد. در این مبدل، آب دریا یا رودخانه جریان دارد. با توجه به این که بیشتر مناطق ایران را خشکی تشکیل می دهد استفاده از دیزل ژنراتورهای زمینی در ایران بسیار عمومیت دارد.

  • بر اساس نوع سوخت

این تقسیم بندی در بازار در جریان است ولی به لحاظ علمی درست نیست. عملا در این تقسیم بندی دیزل ژنراتورها به دو دسته گازوئیل سوز و گازسوز تقسیم بندی می شوند. در حالی که موتورهای گازسوز به لحاظ خیلی از موارد با موتورهای دیزلی متفاوت هستند ولی همان طور که توضیح داده شد این تقسیم بندی در بازار وجود دارد.

این تقسیم بندی شبیه تقسیم بندی تخم پرندگان در زبان خراسانی است. ما در تهران و خیلی از استان ها، تخم مرغ، تخم کبوتر، تخم شترمرغ، تخم بلدرچین و … داریم ولی در زبان خراسانی، تخم مرغ مرغ، تخم مرغ کبوتر، تخم مرغ شترمرغ، تخم مرغ بلدرچین و … وجود دارد.

به هر تقدیر، ژنراتورهای دیزلی و ژنراتورهای گازی نام درست تری برای این تقسیم بندی به حساب می آید. در ژنراتور دیزلی یا دیزل ژنراتور، گازوئیل سوخت موتور است ولی در ژنراتورهای گازی یا گاز ژنراتور، گاز سوخت موتور هست.

جالب این که در برخی موارد، موتوربرق های بنزینی یا ژنراتور بنزینی نیز به غلط جزء دیزل ژنراتورها تقسیم بندی می شوند و به غلط به آن دیزل ژنراتور بنزینی می گویند. به هر جهت انواعی از ژنراتورهای قدیمی نیز هنوز وجود دارند که از مازوت به عنوان سوخت استفاده می کنند.

  • بر اساس قدرت صدای خروجی

شاید این دسته بندی که در بازار رایج است نیز معیار درستی برای دسته بندی انواع دیزل ژنراتور نباشد. در این دسته بندی دیزل ژنراتورها به انواع معمولی یا پرصدا، سایلنت یا کم صدا، سوپر سایلنت یا خیلی کم صدا و اولتراسایلنت یا بدون صدا تقسیم بندی می شوند.

در نوع معمولی صدای خروجی از دیزل ژنراتور بسیار بیشتر از نوع سایلنت است. قدرت صدای این دیزل ژنراتورها معمولا بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دسی بل است. البته این میزان صدا برای گوش انسان قابل تحمل است و بودن در کنار چنین منبع صدایی در دراز مدت باعث وارد شدن آسیب به سیستم شنوایی انسان می شود. در نوع سایلنت، قدرت صدای دیزل ژنراتور تا حد زیادی کم شده است و برای کار در شرایط کارگاهی و صنعتی مناسب است. قدرت خروج صدای این دیزل ژنراتورها ۸۵ دسی بل است.

در نوع سوپر سایلنت که مناسب استفاده در فضاهای مسکونی است، قدرت خروجی صدا تا ۷۶ دسی بل کاهش یافته است و بالاخره در نوع بی صدا که عموما در بیمارستان های خاص استفاده می شود، قدرت خروجی صدا تا ۶۸ دسی بل کاهش یافته است. در ایران، معمولا دیزل ژنراتورهای پرصدا در بیشتر پروژه های عمرانی خارج از شهرها و معادن مورد استفاده قرار می گیرند. حتی بسیاری از کارخانجات و مراکز صنعتی نیز از نوع پرصدا استفاده می کنند ولی برای کاهش صدای دیزل ژنراتور، آن را در اتاق جداگانه نگهداری می نمایند و معمولا سعی می شود این اتاق حتی المقدور از محل کار افراد دور باشد.

  • سخن پایانی

معیارهای انتخاب دیزل ژنراتور به عواملی مختلفی وابسته است. از مهمترین و کلیدی ترین معیارها توجه به تیپ مصرف می باشد. به عبارت دیگر، استفاده برای مصارف خانگی و یا مصارف تجاری و ادرای. از دیگر معیارهای انتخاب توجه به میزان صدا خروجی دیزل ژنراتور می باشد. برای کاهش صدای دیزل ژنراتور، شرکت تیارا ژنراتورز اقدام به ساخت و تهیه اتاق های جداگانه (کانوپی) نموده است. در حالت استفاده از کانوپی صدا بین ۸۰ الی ۸۵ دسی بل تا فاصله ۷ متری را کاهش می دهد. شما عزیزان می توانید جهت انتخاب دیزل ژنراتور مناسب خواسته های خود، با کارشناسان فروش ما در تماس باشید. همچنین با تکمیل کردن فرم مشاوره نسبت به دریافت مشاوره رایگان در خصوص تهیه و خرید دیزل ژنراتور مناسب خواسته های خود اقدام نمایید.​

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام

بایگانی ها